Mi a személyes történet? Az, amit mindig is csinálni akartál. Fiatalkorában mindenki tudja, mi a Személyes Története. Akkor minden világos és lehetséges, s az emberek nem félnek attól, hogy álmodjanak és akarják mindazt, amit az életben szivesen csinálnak. Ahogy telik az idő, valamiféle titokzatos erő igyekszik bebizonyítani, hogy a Személyes Történetet megvalósítani nem lehet.

Az egyik kedvenc könyveim közé tartozik Paulo Coelho: Az alkimista című műve, amelyből a fenti idézetet olvashattad. Több részen elgondolkoztat, meghat.

Egyszerűen meg kell értened a működésedet és akkor felisemered, hogy mi az a „titokzatos erő”, amiről Coleho beszél. Ez az, amit nem tanítottak meg neked az iskolában, ugyanakkor van olyan fontos, mint hogy évszámokat ismerj. Ha megismered az alapvető rutinjaidat, megfigyeled a gondolataidat rájössz, hogyan irányítják a megszokásaid az életedet és hogyan kapcsolanak be a régi minták.


Teljesen mellékes, hogy az jó-e neked, vagy épp úgy érzed közben, hogy eladtad a lelked. Dolgozol, túlórázol, sietsz, mert mindenki ezt teszi. Felverekeded magad a tömegközlekedésre, vagy szidod a városi dugót, pénzt keresel, új házat veszel, családod van, karriered, de valami mégis hiányzik. Dühös leszel, kiábrándult, csalódott, elkeseredett, persze mindezt tudat alatt teszed, mert beismerni mindezt nagyon fájdalmas…

Állsz és nem érted… Talán felismered, hogy valami hiányzik. Valami, amit nem pótolhat semmi. És teljesen tisztában vagy már vele, hogy amire vágysz azt nem fogod megtalálni az új telefonod legújabb letölthető programjai között, egy új kapcsolatban, egy következő buliban, egy új munkahelyen, a következő bónuszodban.


És akkor azt fogod érezni, hogy elvesztegetted az idődet. Megkérdezed majd magadtól, hogy lehet hogy ha ennyi mindent elértem mégsem vagyok boldog?

Gyerekkorom óta kerestem a válaszokat és próbáltam felismerni, hogy mit is kellene csinálnom az életben, ki vagyok én, mi tesz boldoggá, miért vagyok itt, mi a szeretet, létezik-e Isten. Ez az én utam volt. A tiédet pedig te írod minden egyes lépéseddel és döntéseddel, amit most hozol.


Egy játékra hívlak.

Gondold el, hogy ez az utolsó perc az életedben. Mit érzel? Mit teszel? Mit sajnálsz, hogy nem tettél meg, vagy megtettél? Játsz el egy kicsit ezzel a gondolattal. És ha azt érzed, hogy ez a pillanat, az az utolsó perc nem egy nyugodt, békés állapot, amiben azt érzed, hogy minden rendben van, úgy ahogy van, akkor olvassd tovább a Kezdd itt ingyenes útmutatót, majd lépj tovább az önismeret világába, hogy ne legyen mit megbánni az életedben.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük