Meghallgatunk egy csodálatos előadást, megállunk és megérezzük a nap érintését az arcunkon, mosolygunk, ahogyan a gyermekünk homokvárat épít. Akkor és ott valami történik bennünk. 
Neked mi volt ez a pillanat? Emlékszel?
Aztán a következő percben, fékez egyet a villamos, egy felhő eltakarja a napot, a gyerek szemébe homok megy, elindulunk a munkahelyünkre és már el is felejtettük mindazt, amit átéltünk. 

1. EGÉSZSÉGES ÖNÉRTÉKELÉS

Néha megtörténik, hogy elkezdjük keresni a boldog pillanatokat az életünkben.
Te is így vagy ezzel? 
Veszünk egy könyvet a szeretetről, elmegyünk jógázni, étrendet váltunk, veszünk egy szexi fehérneműt. Aztán megtorpanunk.  Elbizonytalanodunk. Egyre sűrűbben halljuk a „neked ez nem fog sikerülni”, „semmi értelme”, ” ez nem a te utad”, „ugyan minek is csinálod” hangokat a fejünkben. 
Egészen addig amíg nem erősödik meg az önbizalmunk, nem áll helyre az önértékelésünk, addig elképzelhető, hogy a hangok erősebbek, mint a természetes vágyunk a szabadság és boldogság létállapotaira.

Megoldás: Ilyenkor szükséges Dr. Joe Dispenza szavaival élve: természetfelettivé válni. Amikor menekülni akarunk, akkor megfigyelni, ahelyett, hogy soha többé nem mennénk el egy jógaórára sem, vagy újra sütit ennénk bánatunkban és a szekrény mélyébe temetnénk a csipkehálóingünket.


2. ELKÖTELEZŐDÉS

A megoldás mindig az itt és mostban rejlik, de a belátás időben születik. El kell köteleződnünk egy út mellett, hogy láthassuk az eredményeket és tapasztaljuk a változást az életünkben. Tehát nem csak ma eszünk salátát a hamburger helyett, hanem holnap és holnap útán is azt választjuk és megfigyeljük mi történik, hogyan érezzük magunkat. 

Megoldás: Tudnunk kell, hogy az elköteleződés akkor válik szilárddá, ha már feladtuk a kétségeinket. Amikor már jobban bízunk a nagyobb hatalomban, mint önmagunk véleményében. Amikor felismertük, hogy az erő, ami most is dobogtatja a szívünk, nem jó vagy rossz, nem ítélkezik felettünk és nekünk sem kell ezt tennünk. Ez az erő, életet ad nekünk, mi pedig dönthetünk mit kezdünk ezzel az élettel. 


3. GYAKORLATOK, TECHNIKAI TUDÁS 

Legyenek technikák a kezedben, hogy az első két pontot működtetni tudd. Ha elakadsz, akkor az eszköztárad lehetőséget adhat neked arra, hogy mikor mire van leginkább szükséged. Figyelemre vágysz, pihenésre, táncolni és énekelni, felállni a laptopod elől és csak nézni egy ideig a forgalmat körülötted, miért nem mered megtenni, mi segít változtatni?

Megoldás: Önmagadra figyelni nem luxus és nem is önzőség. Kapcsolódj össze magaddal, tudd mire vágysz és legyél képes megadni magadnak, bárhol bármikor. Ez az igazi szabadság. Nem kell várnod a boldogságra, nem kell várnod a párodra, nem kell harcolnod. Ez egy szelíd út önmagad felé.
Megérezheted már ma, megtaníthatod a testednek, átölelheted magad szeretettel és kitárhatod a szívedet. Érezheted a hálát az életedért bárhol, bármikor. Ez a szabadság.


4. SANGHA – KÖZÖSSÉG

Már a Buddha is úgy tanította, hogy az egyik menedék a sangha, vagyis a közösség támogató ereje. Együtt többre vagyunk képesek, mint egyedül. A meditáció mélyebb, a szeretet, a boldogság megsokszorozódik. Lehet, hogy találkoztál már olyan emberrel, aki ha megjelenik egy helyen, akkor a figyelem felé fordul, mintha megváltozott volna valami. Talán nyugalom lesz jelen, vagy nevetés, boldogság. És vannak olyan emberek, akik mellett úgy érzed lehangolt leszel, lehúz, elfáradsz.
Te milyen ember szeretnél lenni? Mit adsz a közösségnek? Mit adsz azoknak, akik melletted vannak?
Ez attól függ, hogy mit adsz önmagadnak. Minél több olyan ember vesz körül, aki önmagára van hagolódva, boldog létállapotokra törekszik, annál inkább segít ez neked is felülemelkedni önmgadon.

Megoldás: Csatlakozz olyan csoportokhoz, akik mellett a helyedet érzed, ahol adsz és kapsz, működteted az univerzális szabályokat és megérezheted az egyensúly, támogatás, feltétel nélküli szeretet hatalmát. 


5. KÖVETKEZETESSÉG

Hiába ismersz technikákat, ha nem használod őket. Tekinthetsz erre játékként. Járd az utadat és gyakorold a megfigyelést a 4,6-son ugyanúgy, mint a meditációban. Szélesítsd ki a látóteredet és légy tudatos a munkában, párkapcsolatban, bolti bevársárlas közben is. 

Megoldás: Ha valóban békét szeretnél teremteni magadon belül, ha valóban szabadságra vágysz, akkor az fog benne a legtöbbet segíteni, ha gyakorolsz. Kihasználsz minden napot, mindenféle élethelyzetet, amit csak eléd tár az élet. 


CSATLAKOZZ HOZZÁNK.
KATTINTS IDE:
Kövesd az utad 2020.10.02-től és tarts velünk az ONLINE MENTORING PROGRAM KERETEIN belül. 


Várlak szeretettel, 
Mona 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük