Nagy felismerés volt az utóbbi időben, hogy mekkora jelentősége van a tiszta szándéknak. Ennek fontosságáról már a Buddha is tanított. Szándékomban áll ebedélni, ezért előkészítem a hozzávalókat, bevásárolok, főzök.
Mi történik olyankor, mikor automatikusak a cselekvések? Amikor robotpilóta üzemmódba kapcsolva cselekszünk?
A SZÁNDÉK MINDIG HAMARABB JELENIK MEG, MINT A CSELEKEDET. Még akkor is, ha tudattalanul történik. De hova vezeti ez az életünket?


Lépések – folyamatban gondolkodás

1.

Korábban, ha olyan helyen voltam, ahol ideges, dühös volt valaki, esetleg gőzerővel próbált meggyőzni az igazáról, vagy hogy mennyire nincs nekem igazam, mit kellene éreznem, hogyan kellene cselekednem, gondolkodnom, akkor eltöltött a düh, feszültség, harag és már csak azt vettem észre, hogy én is gőzerővel próbálom védeni magam és bebizonyítanom a saját igazamat.

2.

Elkezdtem megfigyelni, milyen érzések kavarognak bennem, de sokszor elillant ez a figyelmi energia, és újra a régi mocsárba ragadva találtam magam. A meditációs gyakorlások egyik célja az énnélküliség megtapasztalása, ami segít kívülről látni a folyamatokat.
Néha túlontúl sok érzelem kavarog bennünk, ami megfigyelhető. A megengedés segíti az elengedés automatikus megtörténtét.

3.

Minél többször sikerült megtalálnom magamban a koncentrált állapotot, kívülről látni a dolgokat, annál békésebbek lettek a szituációk, új lehetőségek születtek, észrevettem valamit, amit előtte sohasem láttam, mert annyira be voltam csavarodva a saját véleményembe.

4.

Jelenleg azt gyakorlom, hogy a múlt tapasztalatai helyett a jövő felé irányítom a figyelmem – minél többször. Mit szeretnék? Hogyan szeretnék élni? Mit szeretnék adni a világnak? Milyen érzés az, amikor az a tapasztalás megtörténik? Mit teszek akkor, hogyan cselekszem, milyen élőhelyet, munkatársakat, barátokat választok.


BABYSTEPS

Rámosolygok a boltban az eladóra vagy együtt szidjuk a rendszert? Attól mert ő szidja, nekem még nem kell. Mosolyoghatok, áramolhat ez az energia bennem bármikor, bármilyen helyzetben.
Itt jelenik meg a tiszta szándék és a jövő összhangja.
Van egy tiszta szándékom arra vonatkozóan, hogy békés, szeretetteljes, nyugodt állapotokat, érzéseket és ezekből kiinduló cselekevéseket tegyek az életembe.
Enélkül nem készül el az „ebéd” sem.
Az érintésünk a világra nem csak az, amit a kezünkkel teszünk, hanem minden gondolat, érzés, aminek az energiája felkavarodik a testnkön belül és hatással van a világunkra kívül.
TE MIT VÁLASZTASZ?


Számomra egy csodás dolog látni, hogyan hatunk egymásra. Egy-egy mosoly hogyan változtatja meg az egész tér energiáját, hogy milyen intezíven működik a szív frekvenciája. .
NE HIDD EL! PRÓBÁLD MEG!


A világban élni, de nem a világé lenni. – a Buddha


Kivezető út:

A BOLDOGTALANSÁGNAK RENGETEG OKA VAN.
EZEKET KELL MEGTANÁLNOD.
MERT EZEK NÉLKÜL CSAK A BOLDOGSÁG MARAD. 🙂


Szeretettel mára,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük