Ha a boldogság állapotára vágysz, neked magadnak kell a boldogsággá válni. A boldogság, szeretet ok nélküli. Amikor boldogtalan, szomorú, kétségbeesett vagy, annak meg tudod találni az okait. Azokat a dolgokat, amik zavarnak, amiken változtatni szeretnél. 

Emlékezz milyen a boldogság, szabadság, könnyedség, szeretet! Gondolj a gyermeked tekintetére, egy kisállatra és érezd meg a szívedben. Ez a buddhista metta tudat, a feltétel nélküli szeretet állapota, a buddhista én-nélküliség állapota. Itt béke van, nem hiányzik semmi, nem akarsz máshol lenni, mást tenni, másvalaki lenni. Ebben úgymond elveszel. 🙂 Szinte ellentétben áll a negatív érzelmi energiákkal, ahol odakötődsz félelmekhez, vágyakhoz, kielégítetlenségekhez, ezáltal bezársz, különválsz. 


Hitek, tévhitek

1. Amikor elvakultan a boldogság állapotait kutatjuk, akkor hajlamosak vagyunk átesni a másik oldalra. Ugyanolyan köteléket és szenvedést hozunk létre önmagunkon belül, mint mikor szomorúak vagyunk. 
2. Ha elhiszed, hogy soha többé nem leszel szomorú  és csak örömteli tudatállapotokat fogsz tapasztalni, akkor tévedsz. Hiszen az érzelmek is jönnek-mennek.  
3. Ha bölcsen szeretnél élni, akkor ismerned kell a tudat mozgását, az érzelmek, érzetek áramlását, és a változással együttműködni. Nem ragaszkodni, nem kötődni. 


Merre tovább?

“Ha van benned megértés, akkor a dolgok úgy vannak, ahogy vannak. Ha nincs benned megértés, a dolgok akkor is úgy vannak, ahogy vannak.” 

Egy ideig jutsz csak el egyedül, ezért szükséged lesz egy “mesterre”, technikára, közösségre, ami támogatja a belátásokat és a bölcsesség elérését. 
Az információból tudás lesz, a tudás pedig bölcsességgé, belátásokká érik benned. 

Az a létállapot, ami meghatároz majd, sokban különbözik a jelenlegitől. Szabadabb, szeretetteljesebb. 
Innen fognak a döntések, tiszta cselekedetek születni. 

Koncentrálj a gyakorlásra.
Köteleződj el.
Ez az első lépés. Enélkül nem megy! 

“Gyakorolj, a többi jön magától.”

Metta, 
Mona

Egyéni továbblépéshez várlak szeretettel a théta healing konzultációkon. Jelentkezz be ITT. 🙂

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük