A mai inkább divatossá vált spirituális irányzatokon túl nagyon értékes felismeréseket rejtenek az ősi tanok.

Amit tenned kell, az az hogy, visszatalálj ahhoz, aki vagy! 

Gondolj csak bele: közösséget építünk, mert nem vagyunk képesek kapcsolódni, szeretni, elköteleződni, megtartani a barátot, kiszállunk a párkapcsolatokból, mert már nincs meg az igény arra, hogy javítsunk, beismerjük a hibákat és inkább választjuk az élet kínált egyszerű megoldásokat. Hiányzik az az alázat, amit az ősink még ismertek, hiszen a mindennapi élet megkövetelte tőlük. Akkor még nem lehet egy kattintással krumplit venni, felásták, elültették, gondozták, kivárták.
De napjainkban túl sok a csalódás, túl sok a lehetőség, túl sok az inger, amik között inkább bolyong az ember, minthogy értékes útra lelne.

Meg kell tanulni együtt élni. Legelőször is Magaddal. A gondolatokkal, érzésekkel, vágyakkal.

A csend rendkívül ijesztő tud lenni, hiszen rengeteg mélyre tolt emlék tör felszínre, ugyanakkor ezáltal tud szépen lépésről lépésre tisztulni a rendszer.

Meg kell tanulni az egyensúlyt. Meg kell tudni megkülönböztetni a végleteket és kilengések helyett a középpont felé törekedni.

Az egyensúlyt csak akkor ismered fel, ha tudod milyen a másik két véglet. A legtöbbször ehhez bele kell csúszni mindkét oldalon a szakadékba, ugyanakkor ha tanulsz belőle, akkor már tudni fogod, hogy mi az, ami nem szolgálja a jóllétedet.

Ha elveszel, akkor is van lehetőség visszatalálni, de szükséges hozzá az igény arra, hogy az életedet más mederbe akard terelni. Csak akkor érkezhet változás, ha rájössz, hogy letértél a helyes útról. 

Mindenkinek meg van a saját célja az életben, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan globális, univerzális törvények, amikkel együtt kell élni. Lehet repülni tanulni és el lehet hinni, hogy a saját igazság fontosabb, mint maga a megélt élet. Jó esetben érkezik egy-egy pofon, ami felismeréseket hordoz, hogy rálássunk mit teszünk magunkkal, a kapcsolatainkkal és a Földdel, ami otthont ad nekünk. 

Nem kell a spirituális tanok fellegvárában üldögélni, hanem ha megérkezett a bölcsesség, akkor tiszta szívvel kell cselekedni. Akkor a tudás valóban megsokszorozódik, hiszen mint ahogyan egy csepp víz a tóban elindítja a hullámokat, úgy leszel képes te is tiszta bölcsességgel élni és megmutatni ezt a világnak.

Nézd meg mi zavar kint, mi zavar bent, mivel nem értesz egyet, Nos, ezek az egyéni preferenciáid. 
Most nézd meg, hogy mi az, ami valóban szolgál téged, nem csak elme szintjén, hanem a szívben. Mi az, ami valóban adekvát döntés, amit tiszta cselekedet követhet. Ez lesz az egyetemes törvény!

❤️ Élj szívből! A szív érzi azt, amit az elme még nem tud. 

⭐ Javítsd ki, amit lehet. Ami nem szolgál, dobd el, amiből tanulni kell, abból tanulj!

🌱 Ismerd meg a körülötted élőket és ne csak azt halld, amit mondanak, vagy azt lásd, amit mutatnak. Figyeld az embereket, természetet, állatokat! 

Minden nap keresd azokat a tevékenységeket, embereket, pillanatokat, amik miatt mosolyra húzódik a szád és örömmel töltenek el.

Légy békés és boldog. – ahogyan a Buddha tanítja!
A valódi ismeret mély, sokszínű, teljes. 
Így állj magadhoz és a világhoz! Nyitottan, szívből, szeretetteljesen és figyeld meg mi történik.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük