A szerelem nem csak egy érzés.
A bölcsek úgy vélik, hogy a szerelem az az egyedülálló erő az univerzumban, hogy az egész teremtés a szeretetből fakad, és hogy minden szépség, amit létrehozol az életedben, a szeretetből származik. – Alberto Villoldo

1. Érzelmi energiák

A harag, bűntudat, szégyen, félelem energiái bezárnak. Gondolj csak arra, ha stresszes, ideges vagy és megjelenik a gyomorgörcs, fejfájás. Akkor táncolás, nevetés, öröm helyett fájdalmat tapasztalsz és szenvedsz. Nem azok a pillanatok, amikor éppen odaadó és szerelmes vagy. És teljesen rendben is van, hogy vannak ilyenek. 

Azt figyeld meg, hogy a napjaid mekkora százalék teszi ki a béke, nyugalom, szerelem és mekkorát kötik le a figyelmedet a problémák, gondolatfolyamok. Ahhoz, hogy egy kölcsönösen őszinte, szeretetteljes kapcsolatot alakíthass ki, tudnod kell mi történik benned és felismerned: az érzelmeid nem te vagy. 

2. Magasabb perspektíva

Az éberség, meditáció, különböző módszerek segítenek neked megkülönböztetni a régi sérelmekből történő ismétlődő mintákat a valódi szeretet állapotaitól. 
Ha te is azok közé tartozol, akik mindig hasonló párkapcsolatokat vonzanak be, vagy ugyanazokat a sérüléseket élik újra és újra, akkor tudd, lehetőséged van kikerülni a körforgásból. Ez a belső utazás kezdete. 

3. Szívből jövő szexualitás 

A szexualitás egyszerre fizikai és lelki. Gyönyörű összhang a befogadás és adás között.
Kölcsönösség.
A szépség és az erő találkozása, melyben otthonra lelhetsz és felébredhetsz minden egyes pillanatban. 
Bizalom kell hozzá, hogy ezt valaki mással együtt megélhesd. Egy rendkívül nyitott állapota a testnek és a szívnek.
Egyszerre vezetve és támogatva egymást.
Hatalmas szeretet energia, ami eltölti a tudatot.
Amíg félelmek, bűntudat, szégyen energiáihoz kapcsolódsz, addig csak bizonyos részeit leszel képes érzékelni és átélni mindennek a csodának. 

4. Keress iránytűt az utazáshoz

A dolgok soha nem azok, mint amilyenek a felszínen látszanak. A nyitott utak megtalálásához túl kell látni rajtuk. Ki kell lépni a koncepcionális gondolkodás bezártságából, hogy olyan világok nyilhassanak meg előtted, amikre mélyen legbelül mindig is vágytál. 
Könnyű itt eltévedni, elveszni, ezért szükséged van a segítségre, ami lehet tudás, könyvek, csoportok, mester, módszerek. 
Köteleződj el!
Ez a lépés segíteni fogja a tisztánlátást és megtapasztalni teljes, könnyed és szenvedélyes szeretetet állapotát.

5. Elmélyült szerelem

A szerelem olyan akár egy folyó. Áramlik, változik, néha sebes, néha lassú.
Lehetőség van bölcsen élned a szerelmet.
Tudatában lenned ennek a változásnak. 
A szerelem legmagasabb foka az együttérzés. 
Ha csak a vak szerelem állapotát ismered, akkor a párkapcsolatban soha nem lesz mélység, intimitás. Magával ragad a vadság, de amint elmúlik, talán te is tapasztalad már, hogy egyedül találod magad. És ez az egyedüllét magányos, fájdalmas, elszakítottság érzettel jár. Mélyebben fogod érezni, mint előtte bármikor, ha a másik embertől tetted függővé a szerelmet. 
Az elmélyült szerelem olyan akár egy tánc. Gyakorlás, összehangolódás, amiben az intimitás idővel fejlődik, alakul, mélyül.
Ebben a szerelemben megengedés van. Engeded a másiknak a változást, fejlődést és engeded magadnak is. Ezáltal újabb és újabb hatással lesztek egymásra.
A kapcsolatban így lesz virágzás, termés.
Így lesz közös teremtés.  

6. Kezd magadban

Kialakíthatod magadban az ítéletmentes figyelem terét.
Eben a térben szabadság van, mert nem kell elnyomni, elfojtani az érzelmeket, gondolatokat. Egyszerűen csak felismerni és engedni hogy elenyésszen. Egy szeretetteljes, békés tudatállapotból indulni és ugyanide visszaérkezni.
Lehet ez a belső otthonod.  
Ha önmagadban megleled a békét, akkor a szerelemben is megtalálod.
A párkapcsolatod képes lesz emelkedni, miközben egyre mélyül a szeretet közöttetek is.

7. Élj szívből

A szíved mindig tudja, hogy mi a legjobb számodra. Ezt kell követned.
Emlékezz rá, hogy milyen amikor bizsereg, hív, életre kelt téged. Áthangol. 
Nézd meg ki mellett ébredsz. Milyen érzéseket kelt benned? Van benned szeretet felé? Elfogadás? Szerelem? És önmagad felé? Mit érzel önmagaddal és a kapcsolatoddal összefüggésben? 
Kövesd a szíved őszinte dobbanását. Ha ez félelmet ébreszt, akkor térj vissza az 1. pontra!

Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük