A világ ránk van bízva, mondta a Buddha. Megfigyelhetjük, hogyan tudunk felelősséget vállalni önmagunkért és a környezetünkért. A buddhista tanok követői a nemes nyolcrétű ösvényen haladva találkoznak a helyes cselekedetekkel. Akármilyen helyzetbe is kerülünk az életünkben, abban lehetőséget találhatunk, hogy egy erényt gyakorolhassunk általa. Az erények közé tartozik a hit, önuralom, kedvesség, megbocsátás, hála, elfogadás, csoda, remény, szolgálat, együttérzés.


Érdemes néha megállni és megfigyelni a minket körülvevő dolgokat.

Szelektálni. Észrevenni, hogy mire van valójában szükségünk. A felesleges ruhákat, tárgyakat elajándékozhatjuk. 

Ugyanakkor vannak tárgyak, dolgok, amiket szeretünk, talán ragaszkodunk is hozzájuk. A nemes cselekedetet megelőzi a figyelem energiája. Felismerhetjük, hogy milyen a hozzáállásunkat a körülöttünk lévő dolgokhoz és feltehetjük magunknak a kérdést, hogy vajon képesek vagyunk-e szeretettel továbbadni, ha arra a tárgyra valaki másnak épp szüksége van a környezetünkben, esetleg látjuk, hogy az élete jóval könnyebb lenne általa. 

Figyeld meg a körülötted lévő dolgokat és ajándékozz.


Érezni fogod, hogy a szívedben tér nyílik a nemes cselekedetek hatására.
Egyfajta könnyebbség ez.
Először adsz valamit, ami talán a ragaszkodásod, régi rutinod felajánlása és a következmény a boldog pillanatok, amiket okoztál másoknak, a feléd áradó hálájuk, szeretetük, illetve a belső szabadság, ahogyan feloldoztad magad a tiszta cselekedet idejére. Ezek által fejlődik az emberi jellem, tisztulnak a tudati szennyeződések és mélyül az intimitás az életünkben.

Tegyél magadért! 

Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük