Emlékszem az első menstruációra és a gondolataimra. Megijedtem és tanácstalan voltam. Úgy éreztem valami rossz dolog történik velem. Édesanyám mellettem volt és elmagyarázta, hogy ez teljesen természetes folyamat. Boldog és büszke volt, hogy nővé értem és édesapámnak is csillogó szemekkel mesélte el a hírt. Mindenki örült.  

Mindezek ellenére én mégis úgy éreztem csak a baj van a menstruációval. Az iskolában a testnevelés órán a tornadresszre ilyenkor nadrágot húztunk. Kellemetlennek és megalázónak éreztem. 

A testemet sohasem találtam szépnek, a súlyommal is folyamatosan küzdöttem, úgy emlékszem már a suliban is számolgattam a kalóriákat, elkezdtem futni, de valahogy sehogyan nem éreztem, hogy bármilyen eredményt elérnék vagy legalább picit elégedett vagy boldog lehetnék nőként.  Évek teltek el így.  

A húszas éveim közepén eljutottam oda, hogy megváltoztatom a nőiséghez, menstruációhoz és a saját testemhez való viszonyomat. Lelki és érzelmi munkát végeztem, ami segített tudatára ébredni a nőiség, menstruáció, teremtés, szépség szent és ünneplésre érdemes létezésének. Ez a felismerés megkívánta, hogy elfogadjam magam fájdalmak, félelmek, kételyek közepette is és képes legyek tovább menni. Támogatta, hogy ráébredjek a menstruáció szent erejére, helyemre a Földön és kapcsolatba léphessek az ősi minőséggel, hogy megtanuljam mit jelent valóban Nőnek lenni és Nőként élni. 

Nőnek lenni ajándék! Gondolkozz el rajta.
A menstruáció szent folyamata teszi lehetővé nekünk Nők számára, hogy megtaláljuk a kapcsolatot a teremtéssel és a születéssel. A ciklusok állandó változása emlékeztet arra, hogy a világ mozog, él.
Az élet jele az áramlás. Ehhez az isteni rendhez vagyunk képesek kapcsolódni a saját testünk által:
– megérezni a teremtés és az elmúlást egyensúlyát,
– megtanulva kik vagyunk,
– hogyan szeretnénk élni,
– mit adunk vissza a világnak.

Szeretettel mára,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük