A lótusz az a virág, ami képes az újjászületésre. A zavaros, sáros vízből emelkedik ki, majd szépséget, tisztaságot áraszt a világ felé.
– Készen állsz? – kérdezte Réka.
– Persze. Már hetek óta simogatom ezt a területet.
– Mit csinálsz?
– Tudod, csak simogatom, meg elképzelem, hogy itt lesz a tetoválás, nézegetem a tükörben és felkészítem arra, hogy most egy kis fájdalom következik.
Megdöbbenve nézett rám, majd elkezdtük a több órás lótusz tetoválást.

Őszinte leszek veled. Az én életem tele volt sárral és piszokkal. Az állandó tisztaságmániám, megfelelési kényszerem, tökéletességre törekvésem és maximalizmusom teljesen maga alá temetett. Akármennyire is igyekszem folyamatosan azt éreztem: kevés vagyok. Minél jobban igyekeztem megfelelni, annál nagyobbakat estem, annál nagyobb tragédiák érkeztek az életembe. Egy idő után annyira elfáradtam, hogy feladtam.

A lótusz egyik erénye a türelem.

El kellett kezdenem türelmesnek lenni önmagammal szemben. Felismertem, hogy annyi mindent temettem sárba az évek folyamán, hogy idő kell, mire elérek a víz tetejére.

Sár és gyökerek.

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy nem utasíthatom el azt, aki vagyok, ahonnan jöttem, amiket megéltem, akikkel együtt utaztam életem bizonyos szakaszain. Azok az élmények, tapasztalások tettek azzá, aki most vagyok. Neked hol vannak a gyökereid?

Szár – felemelkedés a víz alól

A megbocsátás kulcs ahhoz, hogy megtaláljuk az utat a fény felé és növekedésnek indulhassunk. Vajon neked is van kinek megbocsátanod?

Virágzás

Az a lebegő csoda a víz felszínén az eredménye mindannak a mélyből induló munkának. Soha nem felejtem el, hogy a gyökerek azok, amik tartanak, hogy a szár az, ami felfelé vezet és a virág az, amit lát a világ belőlem.


Belőled mit lát belőled a világ? Milyen a te virágod? És ha adott a lehetőség, hogy újrakezdd, akkor hogyan döntesz? Megkeresed azokat a gyökereket, amik éltetnek?


Légy bátor.
Megéri.

Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük