Egy párkapcsolatban mindkét félnek vannak olyan szokásai, amelyek elválasztják őket egymástól. Amikor nincsenek jóban, amikor szűkszavúvá és merevvé válnak, amikor bezárkóznak. Kívülről úgy tűnik, mintha a nőket teljesen elsodornák az érzelmeik, a férfikat pedig teljesen lefoglalnák tennivalóik. Ilyenkor keletkezik egy rés, egy szakadék a két fél között. Hiányzik az egymásra figyelés, odaadás. Olyan, mintha nem szeretnék egymást, eltávolodtak volna egymástól és a valóságban is ez történik.

„Pedig tudom, hogy szeretsz. És én is szeretlek. De van, hogy saját magunkra zárt ajtók mögött elveszünk és nem engedjük, hogy a szívünk kapcsolódjon a másikéhoz. Meg akarom tanulni, hogyan ne távoladjak el tőled, még akkor sem, mikor félelemeink falai egyébként közénk állnának.
Eltökéltem gyakorlom magam a szerelemben. Először úgy, hogy elfogadom magam olyannak amilyen vagyok, aztán téged is. Azt is elhatároztam, hogy magamba fogadom a szeretet egy magasabb fokát, ami nálad, nálam vagy a kapcsolatunknál is jóval erősebb.
Veled akarom megtapasztalni, hogy milyen, amikor két ember tökéletes önátadásban forr össze, hogy együtt tanuljuk meg, milyen érzés megnyílni az egész univerzumot fenntartó, és a minden lény szívében élő energiának.” Írja David Deida a Drága szerelmem című könyvében.

A MEGNYÍLÁS MÓDSZEREI

Mindig magunkkal kell kezdenünk, mégpedig azzal, hogy felismerjük mi zajlik bennünk éppen. Ahhoz, hogy elmerülhessünk a szerelem, bizalom energiáiban tudnunk kell, hogy milyen félelmek, negatív hitrendszerek, elvárások késztetnek minket arra, hogy ne merjünk szeretni. A félelem mindig meggátol az odaadástól és eltávolít önmagunktól és a kedvesünktől is.
Ahhoz, hogy megélhesd önmagaddal és a kedveseddel is a bizalom egyre mélyebb állapotait, gyakorold napi szinten ezt a négy gyakorlatot.

1. Teremts szemkontaktust.

Elég belenézni kedvesed szemébe és látni fogod őt, a valódi természetét, a szíve legmélyét, még akkor is ha pillanatnyilag gyűlöletet érzel iránta.
Mindeki tudja érezni a feltétel nélküli szeretetet. Emlékezz vissza, hogy milyen amikor egy újszülött szemébe nézel, vagy meglátsz egy kisállatot. Az az érzés, amikor kinyílik a szíved. Akkor nem védekezel, nem támadsz, egyszerűen csak szeretsz. Ezt a pillanatot keresd, amikor a párod szemébe nézel.

2. Lélegezz!

Amint megtörik a légzésed áramlása az érzelmi energiáid elakadnak. Ha mélyen ki- és belélegzel, akkor engeded a tested ellazulni, a levegőt szabadon áramlani. Ilyenkor a tested megnyílik és a szívtér felszabadul.
Próbáld ki, hogy végzel egy pár domborító, homorító gyakorlatot. Közben lélegezz és figyeld meg, hogy mennyivel szabadabb a tested, tüdőd, ha nyitott állapotban van a tested.
Amikor fész, dühöngsz, aggódsz, akkor a vállaidat felhúzod, vagy előreejted, szinte összezárod magad, így védekezel. Ellenkező esetben viszont, mikor szerelmes vagy, szeretsz, akkor kihúzod magad, szinte szárnyalsz, lebegsz.
Lélegezz együtt, egyszerre a kedveseddel miközben egymás szemébe néztek és figyeld meg, mi történik.

3. Lazítsd el a tested.

Az ellazulás és az erőtlenség között hatalmas különbség van. Amikor ellazulsz, akkor szabadon tudsz mozdulni bármilyen irányba. Nem korlátozod a tested. Egy belső erő és fókusz van benned. Amikor erősnek akarsz tünni és megfeszülsz, akkor a légzésed visszafojtod. Abból az állapotból nem tudsz spontán lenni. Amikor pedig erőtlen vagy és csak fekszel a földön képtelenül arra, hogy megmozdulj, azzal megint csak nem jutsz előbbre.
Meg kell találnod az egyensúlyt a testedben, hogy képes legyél lazán, könnyedén mozdulni, mondhatni a legkisebb erőfeszítéssel, természetesen. Ha szereted a tested, akkor megnyílik, ellazul, az érzelmek szabadon tudnak áramlani, nem zárod be őket, nem tartogatod a haragot, gyűlölelet, félelmeket.
Gyakorolj, táncolj, jógázz, figyled meg a tested, hogy meg tudsz különböztetni mi történik benne, akkor is, ha a kedvesed mellett vagy.

4. Teljes szíveddel érezd őt.

Ez az egyik legnehezebb gyakorlat egy érzelmileg túlfűtött helyzetben. Ezek a kritikus pillanatok, amikor kiderül tényleg hajlandó vagy-e a szeretetre, önátadásra és a gyakorlásra. Engeded-e, hogy megjelenjenek saját félelmeid, fájdalmad és tudod-e látni közben az övét? Vajon újra bezárkózol, vagy megpróbálod a szíveddel érezni az ő szívét?

Egy meghitt kapcsolat gyakorlást igényel. A festő sem áll meg az első képnél, hanem időt, energiát szentel művészetének. Ha a szerelem művészévé szeretnél válni, akkor gyakorolnod kell, hogy meg tudd nyitni a szíved, el tudjanak oldódni az akadályok, amik a feltétel nélküli szeretet és szerelem útjába állnak.


A SZERETETNEK NINCS OKA, A FÉLELEMNEK IGEN. ISMERD MEG ŐKET: THÉTA HEALING, EGYÉNI KONZULTCIÓ, ENERGIAGYÓGYÁSZAT BEJELENTKEZÉSHEZ kattints ide.


Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük