Az irigységben hatalmas lehetőség rejlik, ha pusztán csak megfigyeljük magunkban ezt a jelenséget. A megfigyelés segíti az „én-nélküliség” folyamatának kibontakozását, ami ahhoz szükséges, hogy úgy láthassuk a valóságot, ahogyan az van. 
Az irigység akkor jelenik meg, amikor elhisszük, hogy az a valami nekünk sohasem adatik meg, amikor elhisszük, hogy nem érdemeljük meg, nem vagyunk olyan szerencsések, rossz helyre születtünk, úgysem sikerülhet, ha megkapjuk azt a valamit, akkor rossz emberré, céltalanná válunk. Sokféle tévedés, érzés áll az irigység hátterében, ezért érdemes foglalkozni vele. 

Amikor irigyek vagyunk, akkor kompenzációként vagy magasabbrendűnek akarunk feltűnni és bizonygatjuk, hogy más dolgokban előrébb járunk, vagy elkezdjük sajnáltatni magunkat. Mindkettővel további tévedésekhez jutunk és a régi érzelmeket, nem működő mintáinkat erősítjük tovább. 

IRIGYSÉGTŐL LENDÜLETBE

Elsődleges feladatunk, hogy felismerjük magunkban az irigység érzetét. Amikor ez a felismerés megtörténik, akkor már kívülről, tisztán tudunk rálátni a helyzetre.

Amit legelőször is tennünk kell, hogy megbocsátjuk magunknak azt a tévedésünket, hogy elhittük, hogy mi nem érdemeljük meg, nem érhetjük el azt, amit más megtett és cselekevés helyett várakozással, önbüntetéssel töltöttük az időnket.  

Amint ez megtörténik, akkor már hálát tudunk érezni azért, mert valaki példával járt előttünk és megmutatta, hogy mennyi lehetőség rejlik az életben. Mi mindent lehet elérni, megvalósítani és mindez, csak tőlünk, a saját szándékunktól, vágyainktól és tenni akarásunktól, lendületünktől függ. 

Ez a folyamat vezet el ahhoz, hogy az irigység helyett megtaláljuk és megteremtsük saját utunkat, kialakítsuk jövőképünket és tegyünk céljainkért, önmagunkért, másokért. 

Szeretettel, 
Mona

Ha elakadtál és segítségre van szükséged, hogy tisztán láthasd és megvalósíthasd vágyaidat, akkor várlak szeretettel EGYÉNI KONZULTÁCIÓS alkalmainom.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük