Amikor elkezdtem meditálni megdöbbentő felismerés volt, hogy EGYSZERRE VÁGYOM ÉS UTASÍTOK EL magamtól dolgokat, érzéseket. Vagy görcsösen akarok megtenni, elérni valamit, vagy annyira félek megtenni, hogy az tart vissza az eseményektől, változtatástól.

A ragaszkodás nem csak a jóhoz, de a félelemhez is történik. Igazából mindegy is melyik végletbe mozdulok ki, az eredmény mindkét esetben szenvedés. Megakadályozom az életet. Korlátozom a szabadságomat. Odaláncolom magam emberekhez, eseményekhez, dolgokhoz, gondolatokhoz a róluk kialakított kép és az érzelmeim segítségével.


MÁSKÉPP
AMIKOR SZERELEMRE VÁGYSZ

Amikor szerelemre vágysz, akkor mit is szeretnél igazán? 
Az érzést, hogy megérinti a tested? Hogy lángra gyújtja a szíved? Hogy végre te is kiírhatod: „kapcsolatban” és elmesélheted ezt a barátaidnak? Hogy azt érzed valaki szeret? Hogy ő jelenti a biztonságodat?, …


MI A TE MIÉRTED?

Mert ez csak a tiéd.
Téged ez húz abba az irányba. 
És ez teljesen RENDBEN VAN.
Ez egy csodás dolog.

Mindemellett, kérlek tegyél meg valamit. 
Ismerd fel a MIÉRTed és MIÉRT NEM-eket az életedben, mert akkor leszel belül szabad, ha nem ezek irányítanak. 
A válaszok bölcsességet, belátásokat hoznak és nem azt jelentik, hogy például a fenti példa kapcsán egyedül kell leélned az életet. Csupán annyit, hogy nem elvárni fogsz valamit a másik embertől, hanem azért leszel vele, mert szereted. Azt aki ő. Úgy ahogyan van. Nem azért, amit megtesz, vagy nem tesz meg. Ha a saját életcélod felé fordulsz, akkor támogatni fogod őt is abban, ahelyett hogy hisztiskednél, hogy legyen veled és állandóan arra kényszerítenéd, hogy bizonygassa: szeret, csak azért mert te nem hiszed el, hogy szerethető és értékes vagy.


Amikor már nem a SZÜKSÉG irántja a cselekedetet, akkor azok tisztává, emelkedetté válnak. 

Már nem csak elvenni szeretnénk a világtól, hanem ÁTFORDULUNK az adás állapotai felé. 

EGYENSÚLY akkor jelenik meg, mikor helyreáll az adni és kapni viszonya.

A világban akkor történik VÁLTOZÁS, amikor elkezdünk EGYÜTTMŰKÖDNI, EGYÜTTÉREZNI, EGY FELÉ FORDULNI.  

Ennek az ELSŐ LÉPÉSE: tudni kik vagyunk, milyen erők munkálkodnak a cselekedeteink mögött. Tehát először mindig ÖNMAGUNK felé kell fordulnunk.

Metta, 
Mona  

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük