A théta healing egy kivételes energiagyógyászati módszer, amit Vianna Stibal alakított ki. Egy csodálatos rendszer, ami 4 szinten képes kifejteni hatását. 
A gondolatainkat a tapasztalataink teremtik meg, a tapasztalataink pedig a világ és mások velünk kapcsolatos érzéseinek érzékeléséből jönnek létre. Hozzászoktunk, hogy azok alapján azonosítsuk be magunkat, amit a környező világ alkotott rólunk, ezáltal beleragunk olyan mintákba, amik lehet hogy nem is igazak ránk, csak már megszoktuk, hogy úgy kezelnek minket mint pl.: aki bármeddig terhelhető; aki az okoska a családban; aki mindig eléri a céljait; stb. Ezek a hiedelmek meghatározzák a hozzáállásunkat és az önmagunkról alkotott kép részeivé válnak. 

De vajon tényleg azok vagyunk, amit mások gondolnak és mondank rólunk? És mi mit hiszünk kik vagyunk? 

1. ALAP SZINTEN

Azok a programok futnak bennünk, amik a fogantatásunk pillanatától tanítottak minket. Különbözőképpen reagálhatunk ezekre. Például ha azt az üzenetet kaptuk, hogy „Te aztán sohasem viszed semmire”, akkor  
– az egyik gyerek szó szerint veszi ezt az üzenetet és be is tartja.  
– a második gyerek túlteljesítővé válik és folyamatosan azon igyekszik, hogy bebizonyítsa ez nem igaz.  
– a harmadik gyerek elfogadja ezt, és amikor valaki érkezik az életébe, aki ráébreszti, hogy milyen kivételes és bármit elérhet, akkor összezavarodik, mert a két program üti egymást.  
– a negyedik gyerek teljesen visszautasítja ezt a programot és szabad akarat szerint él. 
ANATÓMIAILAG ezeket az információkat a fogantatás pillanatától az agy homloklebenye tárolja. 


2. GENETIKAI SZINTEN

A DNS-ben lévő információkkal dolgozunk. A DNS 23 pár kromoszómából áll. Valamennyi pár belsejében olyan mechanizmusok találhatóak, amelyek a DNS valamennyi szálának több mint százezer funkcióját futják át. A test sejtjei idővel elöregszenek és kezdenek elhalni, ekkor a DNS lép működésbe és jelet küld a sejtnek, hogy teremtse újra önmgát. A DNS egyetlen szakaszában százezernél is több gén található. Az emberi test minden egyes sejtjében így hihetetlenül sok információ van kódolva.  A szálakat a morfogenetikus mező veszi körül, ami tartalmazza a genetikai érzéseket és érzelmeket. Ez a mező teszi a DNS-t DNS-sé.

A DNS építményén belül található legalább hét nemzedékre visszamenőleg minden információ és hitrendszer. Ahogyan szokták mondani „hetedíziglen” és ezért számos cselekedetünket nem csak a saját, hanem nemzedékekről nemzedékekre öröklődött hitrendszereink is meghatározzák. 

Emlékeztek arra a történetre, amikor megkérdezi a férj otthon, hogy miért kell mindig levágni a rétés végét, miközben bőven elférne a tepsiben? A feleség nem tudja a választ ezért felhívja az édesanyját. De az édesanyja sem tudja, viszont annyira kíváncsi már a család, hogy felhívják a nagymamát, aki azt feleli: „Le kell vágni, mert csak úgy fér bele a tepsibe.” 
Ebből is látszik, hogy ezek a láthatatlan, tudatalatti minták mennyire meghatározzák a hétköznapi cselekedeteinket.

ANATÓMIAILAG a központi agyban található a tobozmirigy. Ezen belül a mestersejtben létrejövő program feloldódása idézi elő a változást. 


3. TÖRTÉNELMI SZINT

Három olyan molekulánk van, ami egyik életről a másikra magunkkal viszünk. Az egyik a tobozmirigyben található, a másik a szívben, a harmadik a gerincoszlop alján. Ezen a szinten azok az emlékek találhatóak, amik kollektív tudattalanból származnak. Ezek a gondolatformák több ezer éves kellemes vagy kellemetlen tapasztalati élmények és a morfogenetikus mezőben továbbítódnak.

A morfogenetikus mező, ami körbevesz minket és az információkat továbbít. 
1980as évek végén Dél-Afrikában a kudu antilopok akácia leveleken éltek és a fák engedték. Majd egy nap az állatok hullani kezdtek a rezervátumban és nem értették, hogy miért. Kiderült, hogy az akáciák levele mérgezővé vált. Abban az évben az antilopok elszaparodtok és a megszokottnál sokkal több levelet legeltek le. A növenyek erre úgy reagáltak, hogy megnövelték a leveleik csersav tartalmát, hogy azok keserűbbek legyenek és elriasszák az antilopokat. Viszont ők sokan voltak és kiéhezettek, így a fák még inkább veszélybe kerültek, ezért elkezdtek végül mérget termelni. 
A különleges az ebben a történetben, hogy fák kommunikáltak egymással, ezáltal azoknak az akáciáknak is mérgezővé vált a levele, amelyek nem kerültek kapcsolatba az antilipokkal és a rezervátumon kívül éltek. A morfogentikus mezőben terjedt tovább az infomáció.

Érdemes a természettől tanulni. A növények olyan bölcsek, hogy például le tudják lassítani a növekedésük folyamatát, ha érzik, hogy azonos családba tartozó növény van mellettük, így hagynak teret egymásnak az életre. Ellenkező esetben, pedig akár gyorsítani is tudják a növekedésüket, hogy saját területüket megvédjék. 

A mi emberi kapcsolatainkban megjelenik ez úgy, amikor az édesanya érzi, hogy valami történt otthon, amikor van egy intuíciója, hogy fel kell hívnia a gyermekét. Lehetséges, hogy veled is megtörtént már, hogy eszembe jutott egy régi ismerősöd és egyszer csak ott állt melletted a zebránál, vagy felhívott. Ezek a rejtélyes „véletlenek”. 


4. LÉLEK SZINTJE

A lelki szint kiteljesedettebb, mint a testi szint. Úgy fogalmazhatjuk meg, hogy a lélek folyamatosan törekszik önmaga kiteljesedésére, betölteni az isteni rend szerinti szerepét, azt az életcélt, amiért megszülettünk és kapcsol össze, emlékeztet minket arra, hogy a nagy egész részei vagyunk mi emberek is.

Amit valójában keresünk és csinálni szeretnénk az életben, amire vágyunk, azt ez a szint mutatja meg nekünk. Talán veled is előfordult már, hogy egyszer csak elöntött a boldogság, szeretet, amikor belenéztél a gyermeked szemébe, vagy meghallottad a madarak hangját, vagy megöleltél valakit, jót tettél valakivel, vagy csak nézted a hullámok fodrozódását. Akkor és ott béke volt, csend, nyugalom, teljesség. Nem hiányzott semmi és senki.
A lélek programjai mindig az egyéni teljességből jönnek létre. 


A KONZULTÁCIÓS FOLYAMAT FELÉPÜLÉSE

Az egyéni konzultáció 1,5 órás folyamat, ami kötetlen beszélgetéssel indul arról a témáról, amivel szeretnél dolgozni, majd egy meditációs rész következik, ahol megkeressük az alaphiedelmeket, azokhoz tarrtozó érzelmeket (egy-egy érzelemcsomaghoz, akár több száz gondolat is tartozhat, ezért egy-egy érzelem átdolgozás hatalmas könnyebbséget tud jelenteni a testnek energetikai szinten, hiszen feloldódnak a hozzá kapcsolódó blokkok és a gondolatok, hitrendszerek is), majd cseréljük  negatív hitrendszereket pozitívra és tanítjuk a testet új érzések átélésére. Tesszük ezt mindig mind a négy szinten (alap, lélek, genetikai és történelmi szinten is). 

Mondok egy rövidke példát egy folyamatból:  
Azzal a témával érkezett egy hölgy, hogy a kapcsolataiban folyamatosan azt éli meg, hogy nem kell, nincs szükség rá. A folyamat során kiderült, hogy nem várt gyerekként érkezett a családba 3.-ként. Már a fogantatás pillanatában azt élte meg, hogy nincs rá szükség, ez az érzés végigkísérte az életét, gyerekkorát és a felnőtt élete élményeit. Az élmény miatt túlteljesítővé vált, mindig mindenhol segítőkész volt, szerette volna, ha látják, értékelik, várják.
A théta healing folyamatában foglalkozunk az érzésekkel, hitrendszerekkel is. Megengedjük a testnek, hogy végigfusson a program, az az érzés, ami bennt rekedt – jelenleg az, hogy „nem kellek” és megtanítjuk a testnek az új érzést.
– El tudod-e engedni azt a hitrendszert, hogy nem kellek, nem vagyok szerethető. 
– Igen.
– És cserélhetjük-e arra, hogy tudom milyen érzés elfogadottnak, szerethetőnek lenni, tudom hogy lehetséges és biztonságos elfogadnom a szeretetet, támogatást és tudom hogyan éljek teljes életet megfelelési kényszer nélkül. 
– Igen.


A konzultáció végén még van egy rövid visszajelzés és beszélgetés, ami segíti beintegrálni az élményeket.

Várlak szeretettel,
Mona 

KATTINTS IDE. 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük