Sokféleképpen állunk a világ dolgaihoz, ugyanakkor mégis van valami, ami összeköt minket. Hívjuk most az egyszerűség kedvéért Coleho: Alkimista című könyvének nyomán: világléleknek. A világlélek a kapcsolat, amely ott áramlik mindannyiunkban, láthatatlan, megfoghatatlan, ott van az orgona illatában, a reggeli kávéban, egy mosolyban, a madarak dalában, az esőben, egy kedves szóban, a szerelemben, egy ölelésben, a szívünk dobbanásában, a DNS-ünkben.

A mai világban minden rendelkezésünkre áll. Nem kell harcolnunk, akkor eszünk amikor akarunk, azt amit akarunk, a boltok polcai tele vannak, a technikai világ újdonságai csak ránk várnak, bárkinek lehet autója és tömegközlekeddéssel is eljutunk A-pontból B-be, rengetegféle tanfolyam közül választhatunk és tanulhatunk.

Igazán boldogok lehetnénk, hiszen mindenünk lehet, ott a szabadságunk, hogy dönthessünk, akár másik földrészen élhessünk, munkahelyet válthassunk, új karriert építsünk, házasságra lépjünk vagy kilépjünk. 


Akkor mégis miért van, hogy ha felvetődik az a kérdés, hogy mi a boldogság, akkor nehéz választ találni rá? 
Hogy keresgetni kell az emlékek között, hogy mikor is voltunk boldogok? 
Hogy megdöbbenünk egy olyan kérdésem, hogy szeretjük-e a munkánkat, a családunkat, megtaláltuk-e, amit szerettünk volna az életben?
Vajon mi gátol meg minket abban, hogy az az életet élhessük, amit szeretnénk? Amiben kiteljesedhetünk? Azt a munkát végezzük, amit örömmel végzünk? Szeretetben éljünk?

Csak mi magunk, akik a döntéseket hozzuk pillanatról pillanatra. Mi magunk vagyunk felelősek a döntéseinkért és egészen addig, amíg megállítjuk álmainkat, vágyainkat, amíg nem követjük az isteni tervet, addig valójában el sem kezdtük az életünket.


Mire lenne szükségünk? 

A változást mindig az hozza, amikor felismerésekre jutunk. Amikor szembesülünk életünk történéseivel és meglátjuk benne a szerepünk. Ezek hatalmas lehetőségek, hogy tovább tudjunk lépni és beleálhassunk saját életünkbe, hallgassunk a belső intuíciónkra és visszataláljunk a kapcsolatba, amit valahol mélyen magunkban eltemettünk.

 Kattints IDE, ha szeretnéd felfedezni a saját okaidat.  


Paulo Coleho: Mi a személyes történet?

Az, amit mindig is csinálni akartál. Fiatalkorában mindenki tudja, mi a személyes története. Akkor minden világos, és lehetséges, s az emberek nem félnek attól, hogy álmodjanak, és akarják mindazt, amit az életben szívesen csinálnának. Ahogy azonban telik az idő, valamiféle titokzatos erő igyekszik bebizonyítani, hogy a Személyes történetet megvalósítani nem lehet.

Ezek olyan erők, amelyek rossznak tűnnek, de valójában megtanítanak arra, hogyan valósítsd meg Személyes Történetedet. Fölkészítik a lelkedet és az akaratodat, mivel ezen a bolygón egyetlen nagy igazság létezik: legyél akárki, csinálj akármit, ha valamit igazán akarsz, az azért van, mert a kívánság a Mindenség lelkében született meg. Ez a te küldetésed a földön.

Az ember egyetlen kötelessége, hogy beteljesítse Személyes Történetét. Minden egy. És ha akarsz valamit, az egész Mindenség összefog, hogy kívánságodat megvalósítsd.


Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük