Mert van az a pont. Az a pont, amikor megállunk, mert tudjuk hogy billeni fog a libikóka, de vajon merre? És bár holtpontnak hívom, mégis ettől élőbb már nem is lehetne.
Mint amikor megállunk egy forgalmas hely kellős közepén. Egyszer csak mintha kitágulna az idő és a tér. Észrevesszük az embereket, arcokat, forgalom zaját, madarak hangját, érezzük az illatokat, érezzük a napsugarat, szellőt, érezzük a talppárnáinkat.
A holtpont egy lehetőség.

Lehetőség egy másik perspektívára, másik szemszögre. Lehet hogy kivonulásnak tűnik, ugyanakkor pontosan annyira vagyunk kint mint bent, ugyanis a saját érzékelésünkön keresztül tudatosan tapasztaljuk a világot – ott és akkor. 
Ez a holtpont, ami akkor jelenik meg az életünkben, amikor egyfajta békességet, csendet, elégedettséget érzünk. Nem szeretnénk máshol lenni, mást csinálni, egyszerűen minden úgy van rendben, ahogy van. 


Ezt a pontot magunknak is előidézhetjük. Megtehetjük jógaórákon, táncon, meditációban, egyszerű kis szünetek beépítésével a mindennapjainkba – TUDATOS JELENLÉT 7+1 GYAKORLAT AJÁNDÉKA

Viszont van egy hatalmas ajándéka a holtpontoknak. Hiszen olyanok, mint a csillagok, minden este ott ragyognak az égen, mégis ritkán tekintünk rájuk. Ahogyan ki kell mennünk az épületből, ha csillagokat szeretnénk látni, ugyanúgy kell kilépni önmagunk falai közül is. Ugyanis ezek a szünetek, holtpontok akkor a legértékesebbek, amikor éppen kétségbeesettek vagyunk, elbizonytalanodtunk, félünk, túlpörgünk, …


Meg kell figyelni önmagunkat. Mit teszünk, miért, mit érzünk, tényleg ezt szeretnénk, valóban jó az nekünk?
Pontosan tudjuk, hogy mikor hazudunk önmagunknak, mikor nem követjük a szívünk hangját, mikor választunk valamit félelemből, mikor engedünk a társadalom, barátok, szüleink nyomásának, vagyis mikor nem vállaljuk önmagunkat, érzéseinket, vágyainkat. – MAGABIZTOSSÁG AJÁNDÉKÁHOZ.


Ezek a holtpontok, pillanatok, tudatos szünetek átformálják a gondolkodásmódot, hozzáállást, új kapukat nyitnak, amit csak akkor veszünk észre, ha megállunk, ha figyelünk, ha érzünk, ha vállaljuk azt, akik vagyunk, amit érzünk, amire vágyunk. 

Tehetünk azért, hogy az életünket teljességgel, boldogan éljük végig. Ez a mi választásunk. Ha készen állsz, várlak szeretettel EGYÉNI KONZULTÁCIÓRA. 

Csodás napot mára is,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük