Az érintésed nem csak az, amit a kezeddel teszel. Az érintésed az, ahogyan a világban létezel. Ez az év folyamatosan arról szól, azt üzeni nekünk, hogy figyeljük meg a cselekedeteinket, tetteinket, kimondott és kimondatlan szavainkat. Ha meg akarod érteni az Univerzum működését, gondolkodj rezgésben és frekvenciában, mondta már Tesla is. Eljutottunk oda, hogy a tudomány beéérte a Buddha tanításait. Az epigenetikai kísérletek csodásan bemutatják, hogyan működik a világunk, hogyan teremtjük meg ugyanazokkal a gondolatokkal, ugyanazokkal az érzelmi mintákkal, lenyomatokkal, ugyanazt az életet és ezzel nem csak arra mutat rá, hogyan éljük szürkén a mindennapjainkat, kelünk fel ugyanazokkal a gondolatokkal, idegeskedünk ugyanazok miatt a dolgok miatt, isszuk minden nap a kedvenc kávénkat a kedvenc bögrénkből, álmodozunk a nagy Ő-ről, de azt is hogy a szamszára és a létkerék miképp jelenik meg emberi létezésünk síkján. 


A POKOL ÉS A MENNYORSZÁG IS BENNÜNK VAN.

Csak éppen a bennünk lévő létra helyett a figyelmünk a kávénkra, szerelmünkre, munkahelyi gondokra fordítjuk. Talán azért, mert a megoldás annyira egyszerű, hogy mindenféle bonyolult dolgot találunk ki hozzá, hogy megérthessünk, elmagyarázhassunk valamit, amit az elménkkel soha nem leszünk képesek megérteni.  


A minap a játszótéren egy kislány megkérdezte tőlem, hogy hiszek-e a Mikulásban. Mondtam, hogy sok mindenben hiszek. Elképedve nézett rám: „Hogy hihetsz abban, amit nem is látsz?”Azt mondtam neki, hogy a levegőt sem látom, mégis érzem, mikor belélegzem és a szeretetet sem látom, mégis érzem, amikor valami kedves a szívemnek. Csak nézett a nagy barna szemeivel a szemembe. Onnantól kezdve végig ott járt a nyomomban.


Talán egyszerűbbnek tűnik úgy élni az életet, hogy az érintésünk csak arra a pár sejre korlátozódik a tenyerünkben, de az én tapasztalatom, azt látom a körülöttem élőkön is, hogy az élet akkor kezd áramlóssá, bőséggel, szeretettel telivé válni, ha rendszerben gondolkodunk. Egy olyan rendszerben, aminek mi is a részesei vagyunk, egyénenként és együtt is. 

A TEST TÖBB MILLIÁRNYI SEJT EGYÜTTMŰKÖDŐ KÖZÖSSÉGE.

Ezt képezzük le kívül is. Ahogyan azok a sejtek is megtanultak együttműködni, reagálni, úgy kell nekünk is megtanulnunk ezeket ahhoz, hogy a rendszer gördülékenyen működjön. És ahogyan a mutatóujjam egy sejtjének fogalma sincs róla, hogy miért pötyögök most itt, úgy nekem, hogy most épp mi zajlik a mindenségben.
DE!


#lehetőség #csoda

Az emberi létezés csodája, hogy képesek vagyunk kapcsolódni minden szinten, amiről a Buddha tanított. Ez hozhat belátást arra vonatkozóan is, hogy a pokol az, amikor a legmélyebb szenvedéssel teli állapotokat tapasztaljuk meg, a mennyország pedig az, amikor az egységet, feltétel nélküli szeretetet. Mi választunk.

Ezek létállapotok, amikben ide-oda ugrálunk, sokszor tudatlanul, de amikor már a felismeréseink vezetnek minket, akkor engedjük, hogy a belső egyensúly állapotából figyelve ezeket bármi megtörténhessen. A szabadságunk akkor már abban áll, hogy el tudjuk dönteni, szeretnénk-e még reménytelen szerelmekben vergődni, éhenhalás miatti aggodalmakat, olyan munkát végezni, amit kifejezetten utálunk és magunkat is miatta, bűntudatot és haragot hurcolni a szívünkben és éveken át ragaszkodni, sokszor halálunkig 1-1 olyan emlékhez, ami számunkra fájdalmat, szomorúságot okoz.


Döntsd el most, hogy minden amit ma teszel, annak figyelmet szentelsz. Hogy ma minden érintésed szeretettel, elfogadással teli legyen önmagad és mások felé is. 


A hajnali eső hangja által inspirálva szeretettel mára, 
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük