A mindennapi életünk nagy részét a munka teszi ki, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy kikkel dolgozunk együtt, hol, elégedettek vagyunk-e a feladatainkkal. A munkához kapcsolódóan rengeteg hitrendszerünk, tévedésünk van.  Ami tudatossá válik, azzal már el tudunk indulni a változás felé.

Arra hívlak, hogy vedd számba, mit jelent neked a munka. Nagyon érdekes felismeréseid lehetnek. Máris meghatároztad, hogy hová is tetted magad a világban. Mit vársz magadtól, mit várnak tőled, mit tartasz munkának, hol kell dolgoznod, mit érdemelsz, mi a motivációd a munka mögött. 

Egyetértesz azzal, hogy amit a munkáról gondolsz, azt is teszed a mindennapokban?

Ha ez azt jelenti, hogy szenvedni kell, folyton az elismerésért kell hajtani, sohasem fizetnek meg elégségesen, csak a fix munkahely jelent stabil fizetést, valahová mindig be kell járni, akkor pontosan ezekhez a gondolatokhoz tartozó érzéseket éled a mindennapokban. Lesznek, amik elégedettséggel töltenek el, motiválnak, és lesznek, amik szomorúságot, haragot, csalódást jelentenek és ezeket is ott fogod érezni a testedben, amikor a munkára gondolsz, vagy éppen amikor dolgozol.

Egyetértesz azzal, hogy ha eloldod magad a téged nem szolgáló negatív hitrendszerektől, engeded feloldódni a bezárt energiákat, akkor az életed, a munkában a helyed békésebbé, nyugodtabbá válik?

Amikor ideges vagy, feszültséget érzel, akkor annak az energiája folyton ott lebeg a testedben: gyomorgörcs, fejfájás, ami már vasárnap elkezdődik, ha tudod, hogy hétfőn ugyanaz a nap vár rád, újra kezdődik minden elölről.

Egyetértesz azzal, hogy ha már nem kötöd magad a negatív mintákhoz, akkor nyílik tér, hogy meglássd az új lehetőségeket, magasabb szinten pozícionáld magad és megfelelés helyett örömben dolgozd azt, amit szeretsz?   

Amíg a régi mintákban működünk, a megszokott cselekvéseket tesszük, a megszokott gondolatok pörögnek a fejünkben, a megszokott érzések vannak jelen a testben, addig nem történik változás. Amint megjelenik egy tiszta szándék arra, hogy megtapasztaljunk valami mást, akkor már jó úton vagyunk. Ezt onnan fogjuk a legbiztosabban tudni, hogy minden idegszálunk azon lesz, hogy lebeszéljen minket a változtatásról, hiszen a túlélés záloga a megszokott barlangunk, a megszokott útvonal, a megszokott helyzet, még akkor is, ha ezzel minden egyes nappal egyre mélyebb letargiába sodródunk is. Az élet viszont fejlődésre, változásra, kiteljesedésre hív minket.

A változás szikrája mindannyiunkban ott van. Kell-e annál nagyobb bizonyíték, mint hogy két parányi sejtből lettél. Az élet egy csodája vagy, egy külön univerzum, aki nem véletlenül van itt. Találd meg a munkát, amit örömmel végzel, azt a hivatást, amivel a legtöbbet teszed önmagadért és másokért és tegyél azért, hogy azt az életet éld, amit szeretnél.

Szeretettel,
Mona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük